Acasă Actualitate Plângere la ÎCCJ împotriva completului din dosarul lui Dragnea

Plângere la ÎCCJ împotriva completului din dosarul lui Dragnea

-

Adrian Toni Neacşu, fostul avocat al Bombonicăi Prodana în dosarul DGASPC, a depus, vineri, o plângere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), împotriva hotărârilor care au stabilit componenţa completelor de 5 judecători în materie penală în anul 2018, în document fiind cerută anularea acestora, au precizat surse judiciare.
Plângerea prealabilă este formulată pentru o altă parte din dosarul DGASPC, şi trebuie soluţionată de Colegiul de conducere al instanţei supreme în maximum 30 de zile. Concret, sursele citate au precizat, pentru Mediafax, că în document a fost invocată nelegalitatea hotărârilor privind desemnarea în complet a unor judecători care nu au fost traşi la sorţi, potrivit legii în vigoare în anul 2017, când s-a stabilit compunerea celor două complete de 5 judecători. Potrivit legii contenciosului administrativ, înaintea solicitării în justiţie a anulării unor acte administrative partea trebuie să depună o plângere prelabilă prin care să ceară revocarea acestora, notează Mediafax.

Portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată că dosarul va fi judecat de Completul 1, condus de vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorul Ilie Iulian Dragomir. Membrii titulari ai completului de judecată sunt judecătorii: Neniţă Simona Cristina, Grădinaru Daniel, Dragomir Florentina şi Lefterache Lavinia Valeria, iar supleanţi sunt judecătorii Cobzariu Maricela, Enescu Dan Andrei, Şelaru Valentin Horia şi Cerbu Silvia.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, în luna iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedeapsa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de vânt pentru Gorj şi Vâlcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţinare de cod galben de vânt până la ora 15.00, pentru judeţele Gorj şi Vâlcea....