Acasă Actualitate Greve în Belgia

Greve în Belgia

-

În Regatul Belgiei sunt anunţate mâine mai multe acţiuni greviste. Sindicatele funcţionarilor au anunţat o manifestaţie de protest în Bruxelles, acţiune ce va avea ca rezultat perturbări ale circulaţiei rutiere şi ale reţelei de transport în comun, în special în zona centrală a capitalei Bruxelles. De asemenea, s-a anunţat o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, în urma căreia va fi afectat programul de zbor al curselor acestei companii pentru aeroporturile belgiene.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, se recomandă cetăţenilor români să obţină informaţii de actualitate privind condiţiile de transport, consultând paginile web ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be), să solicite informaţii prin telefon (Contact Center +32 (0)70.23.20.00, care va fi deschis începând cu ora 06:00, ora locală), precum şi paginile de Facebook (facebook.com/lastib) şi Twitter (@stibmivb), unde personalul specializat va răspunde tuturor solicitărilor.

Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian se recomandă persoanelor interesate să acceseze link-ul https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm şi să citească drepturile şi condiţiile înscrise în biletul de călătorie achiziţionat, precizează sursa citată.

Totodată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 şi +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, iar cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854, mai anunţă MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, de asemenea, consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

(Audio) Monica Sună: Se construiesc noi unităţi şcolare în Dolj

În judeţul Dolj se construiesc patru noi unităţi de învăţământ, a anunţat inspectorul şcolar general, Monica Sună, la Radio Sud, în cadrul emisiunii "Teză la radio".