11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaurențiu Cazan, coordonatorul Jandarmeriei, suspect în dosarul protestului: "Dacă mâine ar fi 10 august, aș lua aceleași măsuri"

Laurențiu Cazan, coordonatorul Jandarmeriei, suspect în dosarul protestului: „Dacă mâine ar fi 10 august, aș lua aceleași măsuri”

Continuă Audierile în dosarul protestului din 10 august continuă şi astăzi. Laurențiu Cazan, cel care a coordonat activitatea Jandarmeriei României, a fost audiat la Parchetul General. Dimineață a fost și secretarul de stat din MAI Mihai Chirică, dar acesta nu a dorit să dea informații.
Laurențiu Cazan a declarat că sunt aspecte care țin de latura cercetării, am calitatea de suspect. „Ce pot să v-asigur este faptul că pe timpul acțiunii de restabilire a ordinii publice, legea a fost respectată întocmai. (n.r., întrebare: l-ați pus pe acel subaltern să modifice ora în acel document?) Resping cu tărie toate acuzațiile, nu pot fi de acord cu ele, sunt lucruri care țin de anchetă, sunt aspecte pe care le voi justifica pe timpul acestei anchete penale, sunt aspecte pe care le voi justifica pe timpul acestei anchete penale și e dreptul meu să mă apăr. Categoric că m-aștept să nu fiu reținut. Au fost controvesre destul de mari, ce pot eu să vă spun, că și pe timpul acelor declarații anterioare, din punctul meu de vedere nu au fost precizări contradictorii. Am mai avut o declarație în privința orei semnării și la TVR. (n.r., întrebare: Într-o situație similară, ați proceda la fel?) Categoric, dacă mâine ar fi 10 august, aș lua aceleași măsuri. Modul de restabilire a ordinii publice s-a făcut în concordanță cu legea specială, legea 60,” a spus Laurenţiu Cazan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS