Acasă Actualitate Senatorul Liviu Brăiloiu, cunoscut pentru că i-a numit pe ziariști ”ciobani”, vrea...

Senatorul Liviu Brăiloiu, cunoscut pentru că i-a numit pe ziariști ”ciobani”, vrea o lege care să controleze conținutul postărilor de pe Facebook

-

Senatorul Liviu Brăiloiu a spus, în cadrul Comisiei de Apărare din cadrul Senatului, că este necesară o legislație care să reglementeze și să controleze conținutul postărilor pe Facebook, pentru că ”apar tot felul de amenințări, incitare la tot felul de agresiuni”. Ministrul Carmen Dan i-a răspuns că acesta poate fi un subiect serios.
„Din informațiile care circulă pe diverse rețele aflăm că au existat 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală în timp ce noi facem tot felul de legislații referitoare la combaterea terorismului, la spălarea banilor. Paralel există aceste conturi, 140.000 de conturi care nu au niciun control. Tot pe Facebook, pe aceste conturi, nu știu dacă sunt reale sau nu apar tot felul de amenințări, incitare la tot felul de agresiuni, apar indivizi care se pozează cu pistoale, cu puști și vroiam să vă întreb, serviciile de specialitate ale MAI acționează în vreun fel?” a declarat senatorul Liviu Brăiloiu, potrivit Mediafax.
Acesta i-a adresat ministrului de Interne o întrebare cu privire la necesitatea modificării legislației.
„Că de altfel de la Direcția Arme, Muniție, Explozivi la o anumită inițiativă a mea în ceea ce privea numărul cartușelor deținute în mod legal de un deținător legal de armă am avut o poziție foarte dură, dar vreau să știu dacă acel serviciu se sesizează când diverși indivizi se pozează pe Facebook și amenință politicieni, cetățeni, cu armele? Credeți că se impune necesitatea unei legislații care să reglementeze și aceste rețele sociale în sensul de a controla conținutul lor?”, a întrebat Liviu Brăiloiu.
Carmen Dan a spus că este ”absolut necesară o evaluarea în așa fel încât să acoperim cadrul juridic pentru a putea fi pregătiți să luăm măsuri serioase”, argumentând că:  ”persoane cunoscute sunt în atenția structurilor de ordine publică și cele de cele mai multe ori fac obiectul unor dosare penale însă de aici până la a preîntâmpina toate aceste aspecte inclusiv cele menționate de dumneavoastră referitoare la modul în care ne exprimăm și modul în care se amenință în spațiul online”.
Ministrul a dat exemplul mesajelor prin care protestatarii erau îndemnați să fure pistoarele forțelor de ordine.
„Mesaje și de genul îndemnului de a lua armele de la brâu jandarmilor și de a-i împușca în cap. Eu cred că analiza trebuie una serioasă și făcută nu numai la nivelul MAI ci a tuturor celorlalte instituții care intră în sfera de siguranță, inclusiv la nivelul societății civile. Este un demers pe care noi avem disponibilitatea să îl facem”, a mai spus Carmen Dan.

Reamintim că senatorul PSD Tit Liviu Brailoiu este cel care i-a calificat în noiembrie 2017 drept „ciobani” pe ziariștii care doreau să ia declarații de la ministrul Apararii, Mihai Fifor. Ulterior, acesta s-a declarat nemulțumit de modul în care presa prezintă realizarile Guvernului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...