11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD modifică din nou legile justiției, prin OUG, pentru ”corelare” cu observațiile Comisiei de la Veneția

PSD modifică din nou legile justiției, prin OUG, pentru ”corelare” cu observațiile Comisiei de la Veneția

Președintele Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a anunțat că cele 3 legi ale justiției urmează să fie din nou modificate și să fie corelate cu observațiile Comisiei de la Veneția.

Este vorba despre Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, care este deja în vigoare, și legea 303/2004 privind statutul magistraţilor şi legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii – care urmează să fie promulgate, după ce au trecut de Curtea Constituțională.

Florin Iordache a anunțat că membrii Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei vor face propuneri de modificare catre Ministerul Justiției, care va redacta o ordonanță de urgență.

”Pornind de la observațiile Comisiei de la Veneția sau de la observațiile care au rezultat în practică, să putem pune printr-o ordonanță de urgență la dispoziția Ministerului Justiției text de lege pentru corelare.

Și mă refer aici la câteva observații pe care Comisia de la Veneția le-a făcut. Eu, personal, îmi doresc un raport favorabil din partea Comisiei de la Veneția. Am spus că aceste legi sunt făcute în concordanță, în primul rând cu deciziile Curții, cu deciziile Comisiei de la Veneția și dacă sunt necesare corecții, fără îndoială, în urma dezbaterilor și a observațiilor să poată fi modificate, tocmai pentru ca raportul Comisiei de la Veneția din luna octombrie să fie un raport favorabil.” – a spus Florin Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS