5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa de modă Versace se vinde

Casa de modă Versace se vinde

Celebra casă de modă Versace a fost scoasă la vânzare, iar compania celebrului designer american Michael Kors ar urma s-o achiziţioneze cu aproximativ două miliarde de dolari, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează Financial Times (FT).
Acordul, care ar urma să fie anunţat marţi, prevede ca familia Versace să îşi vândă participaţia, împreună cu firma americană de private equity Blackstone, care în 2014 a preluat o participaţie de 20% la Versace, scrie Agerpres.

La acel moment, Blackstone a injectat în casa de modă Versace capital în valoare de 150 de milioane de dolari şi a achiziţionat acţiuni de 60 de milioane de dolari de la holdingul familiei Versace.

Tranzacţia vine într-un moment în care Versace, una dintre ultimele case de modă independente rămase, a oprit Oferta Publică Iniţială (IPO) din cauza condiţiilor de pe pieţele financiare, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Michael Kors vrea să achiziţioneze branduri de renume, pentru a crea un rival american la grupurile europene LVMH (cel mai mare grup mondial de produse de lux), Kering şi Richemont.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS