27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful diplomaţiei americane afirmă că Statele Unite vor câştiga războiul comercial cu China

Şeful diplomaţiei americane afirmă că Statele Unite vor câştiga războiul comercial cu China

Statele Unite vor câştiga războiul comercial cu China, a dat asigurări duminică şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, informează Agerpres, citând AFP.

„Războiul comercial condus de China împotriva Statelor Unite durează de ani de zile”, a declarat secretarul de stat în timpul unui interviu acordat duminică televiziunii Fox News, atribuind Beijingului responsabilitatea pentru conflictul taxelor vamale între cele două mari puteri.

Administraţia Donald Trump a anunţat intrarea în vigoare, începând cu luni, a unor noi tarife vamale de 10% asupra unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari. China a ripostat şi a instituit noi tarife asupra unor importuri din SUA în valoare de 60 de miliarde de dolari.

„Dacă vrem să-l numim un război comercial, atunci noi suntem hotărâţi să-l câştigăm şi îl vom câştiga”, a spus Mike Pompeo.

El a promis că va determina China să se „comporte ca o putere mondială”, să dea dovadă de „transparenţă” şi să respecte „statul de drept”. „Nu trebuie să furăm proprietatea intelectuală” şi trebuie să respectăm „principiile fundamentale ale comerţului la nivel mondial, ale echităţii şi reciprocităţii”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS