16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElveţia: Un canton a votat cu o majoritate covârşitoare pentru interzicerea purtării burqa în spaţiul public

Elveţia: Un canton a votat cu o majoritate covârşitoare pentru interzicerea purtării burqa în spaţiul public

Mai mult de două treimi dintre locuitorii cantonului elveţian Saint-Gall au votat duminică, în cadrul unui referendum local, pentru interzicerea purtării burqa (vălul integral islamic) în spaţiul public, o reglementare deja în vigoare din iulie 2016 în cantonul învecinat Tessin, potrivit rezultatelor oficiale, informează Agerpres, citând AFP.

Toţi alegătorii din Confederaţia Elveţiană ar urma să voteze asupra acestei chestiuni, probabil anul viitor, la nivel naţional.

În cantonul Saint-Gall (nord-est), aproape 67% dintre alegători au aprobat textul anti-burqa, deja adoptat de parlamentul regional, cu sprijinul dreptei populiste. Însă Verzii şi organizaţia de tineret a Partidului Socialist au blocat aplicarea legii, luând iniţativa organizării acestui referendum.

De acum, „orice persoană care nu poate fi recunoscută pentru că îşi ascunde chipul în spaţiul public şi care pune astfel în pericol siguranţa publică sau pacea socială şi religioasă va fi pedepsită cu o amendă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS