16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Paramedicii vâlceni s-au clasat pe primul loc la concursul naţional de prim-ajutor

Vâlcea: Paramedicii vâlceni s-au clasat pe primul loc la concursul naţional de prim-ajutor

O echipă de paramedici de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a câştigat concursul naţional al pompierilor şi echipelor de salvare, la proba de prim-ajutor, urmând să reprezinte România la Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim-Ajutor ce se va desfăşura în Africa de Sud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, Competiţia Naţională de Descarcerare şi Prim-Ajutor Calificat a avut loc la Mioveni în perioada 19 – 21 septembrie, iar echipa de paramedici de la ISU Vâlcea care s-a clasat pe primul loc este formată din plt. maj. Cristian Cîrciumaru, plt. maj. Lucian Gavrilei, plt. maj. Ovidiu Ciortan şi plt maj. Rareş Petria.
La a şasea ediţie a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, paramedicii SMURD din cadrul ISU Vâlcea au câştigat primul loc, pentru a patra oară consecutiv, la proba ‘acordarea primului ajutor calificat’. Anul acesta, reprezentanţii judeţului nostru vor participa la Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim-ajutor din Africa de Sud. La Târgu Mureş, în anul 2017, echipa ISU Vâlcea a reprezentat ţara la proba acordarea primului ajutor calificat, unde a reuşit obţinerea locului 10 (locul şase la proba cu o singură victimă şi locul 13 la probe cu două victime)
Paramedicii din Vâlcea au participat şi la competiţia mondială de profil din 2016, din Brazilia, unde s-au clasat pe locul 19 din 30. (sursa:agerpre.ro)

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS