Acasă Actualitate Prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete, respinsă în justiţie

Prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete, respinsă în justiţie

-

Instanța supremă a respins prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete dintre Parchetul General și SRI. Judecătorii spun că protocolul nu este un act administrativ în sensul legii contenciosului administrativ.

Decizia nu este, însă, definitivă.

Solicitarea de anulare a fost formulată de Flore Mircea Călin şi Benyatov Vadim Don.

Cei doi au fost condamnați definitiv acum trei ani, pentru că au încercat să obţină şi să divulge de informaţii secrete din domeniul energetic, care ar fi putut să pericliteze securitatea statului român. Este vorba de celebrul dosar al așa-ziselor privatizări strategice.

Chestiunea protocoalelor secrete dintre SRI și diverse instituții este tot mai invocată de liderii puterii, care denunță ilegalități și vor ca pe acest temei să fie anulate anumite sentințe.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.