9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVine toamna! Vremea se răceşte accentuat

Vine toamna! Vremea se răceşte accentuat

Meteorologii au anunţat că urmează o răcire a vremii, pe finalul săptămânii, temperaturile maxime vor fi de 18-19 grade.
Astăzi, de pildă, mult soare în toată ţara, valorile termice au trecut de 27 de grade în toată ţara, mai puţin pe litoral, şi au ajuns la 29 de grade frecvent în vestul şi sudul ţării. Sâmbătă, se apropie un front atmosferic din nord-vest, de la depresiunile din nordul Europei, care aduce o masă de aer mai rece, în partea a doua a zilei sau către seară, încât procesul de traversare a ţării de la nord-vest la sud-est se va petrece pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Duminică vor fi deja în spatele lui cu puţine ploi, dar cu o masă de aer mai rece. Răcirea accentuată se va simţi de duminică.
Pe parcursul săptămânii viitoare, mai sunt valuri de răcire, mai sunt mase de aer tot mai reci care vin în ţară. Va fi o vreme mai rece decât normal, în mare parte din ţară, în special în nordul ţării. Pe la mijlocul săptămânii viitoare, deci pe marţi, miercuri, vor fi maxime de 16-17 grade în nord, N-V ţării, până la 26-27 în Capitală. Sâmbătă vom avea 30-31 de grade, duminică 24-25 şi marţi vreo 18-19, la amiază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS