Acasă Actualitate Mehedinţi: A şasea ediţie a Campaniei naţionale pentru siguranţa copiilor "Verde la...

Mehedinţi: A şasea ediţie a Campaniei naţionale pentru siguranţa copiilor „Verde la educaţie pentru circulaţie”

-

Pentru al șaselea an consecutiv, Poliția Română și Lidl continuă să contribuie la educația rutieră a copiilor, prin campania națională „Verde la educație pentru circulație”. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și constă în lecțiile interactive de educație rutieră, organizate simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară. Ediția de anul acesta a campaniei are loc la data de 22 septembrie, începând cu ora 11:00.
„Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție, care își propune, an de an, să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră. Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.
Anul acesta, polițiștii îi vor învăța pe copii cum să aibă singuri grijă de ei, ca pietoni în trafic. Lecțiile interactive dedicate copiilor, cu vârsta între 4 și 10 ani, vor fi susținute în parcările a 221 de magazine Lidl, astăzi, 22 septembrie, începând cu ora 11:00.
Prima parte este dedicată unei sesiuni teoretice, prin care cei mici vor afla ce înseamnă fiecare semn de circulație și vor primi informații esențiale pentru siguranța lor, ca pietoni.
A doua parte va cuprinde o sesiune practică, în care copiii vor putea aplica cunoștințele dobândite, printr-un joc interactiv de circulație rutieră. La finalul acesteia, toți copiii participanți vor primi premii.
Activitățile se vor desfășura la sediul celor două magazine situate în Splai Mihai Viteazu, nr. 147 respectiv bdul. T. Vladimirescu nr. 146, Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 11.00

ȘTIRI VIDEO GdS