6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn lider PSD vorbeşte deschis despre susţinerea scrisorii: Dragnea a ajuns un om orbit de putere şi spaime imaginare

Un lider PSD vorbeşte deschis despre susţinerea scrisorii: Dragnea a ajuns un om orbit de putere şi spaime imaginare

Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a scris miercuri, pe Facebook, că susţine demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD pentru că liderul social-democrat „a ajuns un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare”, scrie Mediafax.

„Dintotdeauna, PSD a fost partidul apropiat de oameni, un partid care a ascultat problemele lor şi a încercat să le rezolve. Faptul că niciodată nu am abdicat de la acest principiu a făcut să câştigăm alegeri şi să guvernăm corect. Susţin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înţelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greşite care continuă de prea mult timp. Aceste decizii greşite se suprapun cu dorinţa de şi mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un preşedinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare”, a scris miercuri, pe Facebook, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

Acesta a spus că problemele personale ale liderului PSD „fac ca modificările la legile justiţiei să nu poată fi realizate”.

„Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noştri să fie daţi afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adânceşte pe zi ce trece şi că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească şi să ne ducă înainte ca naţiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern şi la asocierea ei cu state sancţionate şi puse la colţ pentru nerespectarea valorilor şi principiilor europene. Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiţiei să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu nişte decizii impuse unilateral. Iar societatea răspunde pe bună dreptate la acest comportament. Susţin modificările legilor justiţiei, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părţilor implicate”, a menţionat Ciolacu.

Liderul PSD Buzău a adăugat că demisia lui Dragnea e cel mai rapid mod să se oprească cu „scandalurile din ţară”.

„Toate aceste lucruri se identifică din păcate cu Liviu Dragnea şi cu modul său total greşit în care a înţeles să exercite puterea şi încrederea pe care PSD i le-a dat. Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înţeleagă faptul că pentru binele României şi al PSD ar trebui să facă un pas în spate. E cea mai bună şi rapidă soluţie pentru a înceta cu scandalurile din ţară şi a ne întoarce la problemele de zi cu zi ale guvernării alături de partenerii noştri de la ALDE. Avem nevoie de stabilitate, responsabilitate şi coerenţă în actul de guvernare pentru că aceasta este dorinţa oamenilor care ne-au votat. Pentru a redeveni acel PSD apropiat de oameni şi de problemele lor!”, a conchis Ciolacu.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS