22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfrica de Sud a legalizat consumul de marijuana pentru uz personal

Africa de Sud a legalizat consumul de marijuana pentru uz personal

Curtea Constituţională din Africa de Sud a legalizat marţi utilizarea canabisului pentru uz personal, scrie agenția DPA, citată de Agerpres.

Hotărârea vine după ce o instanţă locală a decis că utilizarea canabisului în spaţiul privat ar trebui permis deoarece legile care interzic acest lucru sunt în contradicţie cu prevederile constituţionale. Statul a făcut apel la Curtea Constituţională, care a susţinut însă decizia instanţei inferioare. „Nu va constitui infracţiune dacă un adult utilizează sau are în posesie canabis într-un spaţiu privat”, a spus judecătorul Raymond Zondo în momentul pronunţării deciziei.

Hotărârea nu precizează care este cantitatea de canabis pe care o persoană o poate deţine pentru uz personal. Hotărârea a fost primită cu entuziasm, în sala de tribunal fiind prezenţi mai mulţi activişti care luptă pentru legalizarea marijuanei şi membri ai mişcării rastafariene. „Comunitatea rastafariană a fost persecutată şi acuzată”, a declarat pentru postul de televiziune eNCA unul dintre cei care au salutat decizia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS