8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Piloţii şi însoţitorii de bord vor să paralizeze miercuri operaţiunile Ryanair

Germania: Piloţii şi însoţitorii de bord vor să paralizeze miercuri operaţiunile Ryanair

Prima grevă comună a piloţilor şi însoţitorilor de bord ai Ryanair din Germania va provoca miercuri dificultăţi companiei aeriene low-cost deoarece ar urma să fie afectate multe zboruri, a afirmat marţi Markus Wahl, purtător de cuvânt al sindicatului piloţilor germani Vereinigung Cockpit (VC), transmit DPA şi Reuters

La mişcarea de protest se vor alătura şi muncitorii reprezentaţi de sindicatul german Verdi. Majoritatea celor 400 de piloţi şi 1.000 de însoţitori de bord care lucrează pentru Ryanair în Germania s-ar putea alătura grevei, a declarat Markus Wahl.
Până acum Ryanair nu a anunţat anulări ale zborurilor pentru miercuri. Avioanele sale din Germania reprezintă aproximativ o zecime din flota sa globală.

Mişcarea de protest ar urma să înceapă miercuri dimineaţă, la 01.01 GMT şi să se încheie joi, la 00.59 GMT, afectând toate plecările curselor aeriene din Germania.

Sindicatul Verdi caută să obţină o majorare salarială semnificativă pentru cei aproximativ 1.000 de însoţitori de bord care lucrează în Germania pentru Ryanair şi vrea ca operatorul aerian să recunoască legislaţia germană şi să plătească contribuţii la asigurările sociale.
Germania a fost ţara cea mai lovită de greva piloţilor Ryanair, fiind afectaţi 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS