12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în Oltenia şi în zonele montane,

Astfel, în Oltenia, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei perioade, vremea urmând a fi călduroasă în special în sudul regiunii. Astfel maximele diurne se vor încadra într-un ecart mediu de 27…30 de grade, iar minimele de 13…17 grade. Unele variații termice sunt estimate pentru cea de-a doua săptămână, în special în prima sa parte, totuși se menține tendința unui regim termic peste cel normal. Pentru întreg intervalul de referință, estimările prognostice indică un deficit pluviometric, probabilitatea pentru ploi locale fiind mai ridicată doar în perioada 17-19 septembrie.

La munte, intervalul de referință va debuta cu o vreme caracterizată de valori de temperatură în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Apoi, treptat vremea se va încălzi, temperaturile urmând a se situa în general peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne vor crește de la un ecart de 11…17 grade spre valori de 14…20 de grade, iar cele minime de la 3…9 grade la 5…10 grade, în medie. Pentru a doua săptâmână estimarile prognostice indică temperaturi, în marea lor majoritate, mai ridicate decât norma climatologică a perioadei. La începutul intervalului vor fi ploi slabe, pe spații restrânse. Probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în perioada 16- 20 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS