22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc apără repausul duminical şi critică societatea "de divertisment"

Papa Francisc apără repausul duminical şi critică societatea „de divertisment”

Papa Francisc a apărat miercuri repausul duminical, ce permite creştinilor „să facă pace” cu propria lor viaţă, dar a criticat societatea „de divertisment” şi „de evadare din cotidian”, informează AFP, potrivit Agerpres.

Duminica permite creştinilor „să facă pace cu viaţa lor”, a declarat suveranul pontif în faţa miilor de credincioşi reuniţi în piaţa Sfântul Petru din Vatican cu ocazia audienţei pe care papa o acordă în fiecare miercuri. „Iar adevărata pace nu constă în a schimba propria istorie, ci de a o îmbrăţişa şi de a o valorifica”, a adăugat liderul de la Vatican. „Omul nu s-a odihnit niciodată atât de mult ca în zilele noastre, dar nu a resimţit niciodată un vid atât de mare”, a mai spus papa Francisc, care a denunţat actuala societate umană, care a devenit, înainte de toate, „hedonistă”.

Desigur, este important să te odihneşti, a adăugat suveranul pontif, însă oamenii trebuie să facă diferenţa între „repausul adevărat” şi „repausul fals”, într-o societate care preamăreşte divertismentul şi evadarea din cotidian. „Industria de divertisment este înfloritoare şi publicitatea portretizează lumea ideală ca pe un mare parc de distracţii”, a explicat suveranul pontif. În plus, „conceptul de viaţă care domină astăzi nu se mai bazează pe activitate, ci pe evadare din cotidian (…) şi această mentalitate conduce la sentimentul de insatisfacţie legat de o viaţă anesteziată de divertisment, fapt ce nu are legătură cu repausul”, a avertizat papa Francisc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS