21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFosta înotătoare de origine română, Roxana Mărăcineanu, a fost numită ministru al Sportului în Franţa

Fosta înotătoare de origine română, Roxana Mărăcineanu, a fost numită ministru al Sportului în Franţa

Fosta înotătoare franceză de origine română Roxana Mărăcineanu a fost numită marţi ministru al Sportului în Franţa, înlocuind-o pe fosta campioană olimpică de scrimă Laura Flessel, care şi-a anunţat în cursul dimineţii demisia surpriză, relatează AFP şi dpa. Născută la 7 mai 1975 în România, înotătoarea Roxana Mărăcineanu este o fostă campioană mondială la 200 de metri spate, potrivit AFP. Anunţul a fost făcut de preşedinţia franceză, scrie Agerpres.

Ministrul sportului din Franţa, Laura Flessel, a anunţat marţi că a demisionat din funcţie ”din motive personale”, relatează AFP, Reuters şi dpa. Flessel, fostă campioană olimpică la scrimă, care se numără printre cei mai populari miniştri din guvernul francez, şi-a anunţat demisia cu puţin timp înainte de remanierea cabinetului aşteptată în cursul zilei de marţi. „După 16 luni în fruntea Ministerului Sportului, am luat decizia să plec din guvern din motive personale”, a afirmat Laura Flessel într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS