Acasă Actualitate Turcia desemnează Tahrir al-Sham drept grupare teroristă

Turcia desemnează Tahrir al-Sham drept grupare teroristă

-

Turcia a desemnat gruparea insurgentă Tahrir al-Sham drept organizaţie teroristă, potrivit unei decizii prezidenţiale publicate vineri, în timp ce Damascul se pregăteşte pentru un asalt militar în nord-vestul Siriei, într-o zonă unde gruparea are influenţă, informează Agerpres, citând Reuters.

Anunţul apărut în Monitorul Oficial corespunde unei decizii luate de ONU în iunie de a adăuga Tahrir al-Sham pe lista cu persoane şi organizaţii ale căror active urmează să fie îngheţate din cauza legăturilor cu grupările militante al-Qaida şi Statul Islamic.

Anunţul survine înaintea unui posibil atac al armatei siriene, susţinută de Rusia, în regiunea siriană nord-vestică Idlib, unde se află aproape trei milioane de persoane la frontiera cu Turcia.

Tahrir al-Sham, care include grupul Frontul Nusra, legat de al-Qaida, este cea mai puternică alianţă jihadistă în Idlib, ultima enclavă majoră deţinută de rebeli şi unde preşedintele sirian Bashar al-Assad nu deţine controlul.

Rusia a declarat vineri că guvernul sirian are tot dreptul pentru a-i alunga pe terorişti din Idlib, adăugând că au loc discuţii pentru a crea coridoare umanitare în zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Nativii Berbec au noroc în afaceri astăzi. Dacă aveți propria companie, s-ar putea să încheiați un contract important care vă poate...

Pedepse cu suspendare pentru fraudarea APIA Dolj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au început, ieri, judecarea apelului formulat de inculpaţii dintr-un dosar privind fraudarea fondurilor europene

UCB a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână

Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână, după ce o studentă care a revenit din...