Acasă Actualitate Normalizarea relaţiilor dintre Berlin şi Ankara va depinde de eliberarea unor cetăţeni...

Normalizarea relaţiilor dintre Berlin şi Ankara va depinde de eliberarea unor cetăţeni germani din detenţie

-

Şapte cetăţeni germani aflaţi în detenţie în Turcia trebuie eliberaţi înainte ca relaţiile dintre Berlin şi Ankara să poată revin la normal, a declarat vineri ministrul de externe la Germaniei, Heiko Maas, înaintea vizitei pe care o va întreprinde miercurea viitoare în capitala turcă, informează Agerpres, citând dpa.

‘Aceste cazuri trebuie rezolvate’, a afirmat social-democratul Maas, în marja unei reuniuni a şefilor de diplomaţii din Uniunea Europeană, desfăşurată la Viena.

Ministrul german a reiterat poziţia Berlinului conform căreia aceste încarcerări sunt nelegitime, fiind motivate politic.

Turcia îi acuză pe cetăţenii germani plasaţi în detenţie de legături cu Fethullah Gulen, clericul considerat de Ankara responsabil de orchestrarea puciului eşuat din iulie 2016, sau cu membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii.

Heiko Maas are programată miercuri o deplasare la Ankara în pregătirea vizitei de stat a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în Germania, în zilele de 28 şi 29 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...