29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJuncker promite că UE va majora taxele pe importurile de autoturisme dacă Trump va proceda la fel

Juncker promite că UE va majora taxele pe importurile de autoturisme dacă Trump va proceda la fel

Uniunea Europeană va răspunde pe măsură dacă preşedintele american Donald Trump îşi retrage promisiunea de a nu impune taxe vamale pe importurile de autoturisme, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în timp ce tensiunile comerciale dintre Europa şi Statele Unite au crescut din nou, informează Agerpres, citând Reuters.

Juncker a declarat pentru canalul german ZDF că UE nu va permite nimănui să-i stabilească politica comercială. Dacă Washington-ul a decis să impună taxe pe vehicule, a spus el, „atunci vom face la fel”.

Trump a respins, joi, o ofertă UE de eliminare a taxelor vamale pe autoturisme şi a declarat că politicile comerciale ale UE sunt „aproape la fel de rele ca şi cele ale Chinei „, menţionează Bloomberg News.

Juncker a spus că în iulie a negociat cu Trump un ”acord de încetare a focului” privind comerţul cu Trump, adăugând că deşi astfel de înţelegeri sunt adesea în pericol, ele au fost în general respectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS