Acasă Actualitate Șeful Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, luat la țintă de...

Șeful Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, luat la țintă de Inspecția Judiciară

-

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul DNA Gheorghe Popovici, pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Judiciare transmis Agerpres, procurorul a fost cercetat disciplinar pentru că a comunicat informaţii neconforme adevărului unei persoane cercetate într-un dosar al DNA.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Popovici Gheorghe – procuror delegat şef Secţie de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală pentru ‘exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă’, (…) constând în aceea că, în calitatea sa anterior menţionată şi cu încălcarea prevederilor art. 145 din Codul de procedură penală şi a considerentelor Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 244 din 6 aprilie 2017, a semnat adresele prin care se comunica unei părţi dintr-o cauză penală instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie, contrar adevărului, că faţă de aceasta nu au fost dispuse măsuri de supraveghere tehnică”, se precizează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

DSP Dolj a suspendat activitatea în sala de sport de la Leu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au fost în control la sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu, în urma articolului din Gazeta de Sud prin care se semnalau condiţii improprii pentru copii.