15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgresiune într-un centru de tip familial din Balș. O minoră a fost lovită de îngrijitoare

Agresiune într-un centru de tip familial din Balș. O minoră a fost lovită de îngrijitoare

O îngrijitoare de la Centrul de tip familial „Sfânta Maria“ din Balș este cercetată disciplinar pentru că a agresat o minoră cu dizabilități din centru. DGASPC a demarat o anchetă disciplinară și a anunțat și poliția.
 
Totul s-ar fi petrecut în cursul zilei de luni, 27 august 2018, în centrul menționat din Balș, unde sunt îngrijite șase fete cu dizabilități. Una dintre îngrijitoare și-a ieșit din fire după ce o copilă ar fi scuipat-o, moment în care s-a năpustit asupra copilei cu palmele. Martoră la scenă a fost o altă fată din centru, care a și filmat totul și le-a transmis inclusiv șefilor DGASPC Olt.
În centru sunt câte două îngrijitoare pe schimb, apărând pe filmuleț și cea de-a doua, care o ia pe copilă, împreună cu femeia care a agresat-o, și o duc într-o altă încăpere a aparatmentului. Fetița a fost agresată nu doar fizic, ci și verbal, angajata DGASPC Olt, care are o vchime de cinci ani în sistem, adresându-i-se cu cuvinte greu de reprodus.
Directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșcă, a fost marți în centru, a discutat cu ceilați copii și a dispus suspendarea îngrijitoarei pe perioada cerctării disciplinare, anunțând poliția, care ar urma să o cerceteze pentru rele tratamente aplicate minorului.
„Deja am dispus ca de astăzi să nu mai lucreze doamna acolo, să fie suspendată pe perioada cercetării disciplinare, am să trimit adresa cu filmulețul și la Poliție, ieri am discutat și cu ei, pentru a face și ei, așa prevede și legea, demersuri pentru rele tratamente aplicate minorului, comisia noastră deja are dispoziție, va începe cercetarea disciplinară. (…) E o fetiță care are anumite reacții din cauza bolii, dar care nu scuză sub nicio formă un abuz asupra ei, o corecție fizică asupra ei pentru reacțiile pe care le are, sub nicio formă. Cu fetița nu se poate vorbi, nu vorbește, de-asta are și reacții, din cauza bolii, dar repet, asta nu scuză. Corecția fizică e inancceptabilă și doamna va suporta consecințele“, a declarat Piroșca.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS