Acasă Actualitate Ambasadorul Marii Britanii: Situaţia de securitate în Marea Neagră - o preocupare;...

Ambasadorul Marii Britanii: Situaţia de securitate în Marea Neagră – o preocupare; avem şi provocări

-

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a afirmat marţi că situaţia de securitate din regiunea Mării Negre este „o preocupare”, precizând că relaţiile de securitate şi de înţelegere cu Rusia au fost „o preocupare” foarte mult timp, informează Agerpres.

„Situaţia de securitate în Marea Neagră este o preocupare. Avem mulţi aliaţi în Marea Neagră, este o regiune unde NATO este prezent, dar avem şi nişte provocări. (…) Rolul colegilor mei în siguranţa României şi a teritoriului NATO este un rol important. Avem şi aceste provocări în Marea Nordului, la noi, chiar dacă suntem puţin mai în vestul continentului. (…) Relaţiile de securitate şi de înţelegere cu Rusia au fost o preocupare foarte mult timp. Cred că trebuie să discutăm cu colegii noştri ruşi în toate cazurile care există, să găsim un fel de cooperare şi de înţelegere care acceptă că nici unul nici altul nu este un pericol pentru altul”, a declarat Andrew Noble, în prima sa conferinţă de presă de la preluarea mandatului de ambasador al Marii Britanii la Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

Astăzi se sărbătoreşte Mica Unire

Unirea Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859 este cunoscută şi sub numele de „Mica Unire”. Aceasta  este considerată primul pas important pentru Marea Unire de...