21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSR: Şefii Jandarmeriei ascund adevărul cu privire la decidenţii care au dat ordinele în seara de 10 august

USR: Şefii Jandarmeriei ascund adevărul cu privire la decidenţii care au dat ordinele în seara de 10 august

Uniunea Salvaţi România (USR) consideră că noile declaraţii ale prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, demonstrează că şefii Jandarmeriei „ascund adevărul” cu privire la decidenţii care au dat ordinele în seara de 10 august, informează Agerpres.

„Noile declaraţii ale prefectului Speranţa Cliseru care trebuia să fie audiată astăzi, alături de comandantul Laurenţiu Cazan, în Comisia de apărare din Senat demonstrează că şefii Jandarmeriei ascund adevărul cu privire la decidenţii care au dat ordinele în seara de 10 august. (…) Prefectul a susţinut astăzi că a semnat ordinul de intervenţie a jandarmilor ‘după 12 noaptea’, când Piaţa Victoriei fusese deja evacuată, ceea ce infirmă declaraţiile comandantului jandarmilor Laurenţiu Cazan care a spus că ordinul a fost semnat de la ora 8 seara şi că s-a acţionat în baza lui”, afirmă USR, într-un comunicat de presă transmis, luni, Agerpres.

USR „reclamă că prefectul Capitalei şi Jandarmeria Română joacă pase cu responsabilitatea intervenţiei brutale de la mitingul din Piaţa Victoriei de pe 10 august”.

„USR consideră că era important ca cei doi oficiali să fie puşi faţă în faţă pentru a clarifica declaraţiile contradictorii de până acum. Audierea nu a avut loc din lipsă de cvorum la Comisia de apărare. Senatorii PSD (mai puţin Liviu Brăiloiu) au considerat că este prea mare efortul de a se prezenta la şedinţă, într-un dispreţ total faţă de toţi oamenii de bună credinţă care aşteaptă răspunsuri pentru cele întâmplate la acel miting”, se arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS