10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞefa diplomaţiei austriece nu se aştepta ca Vladimir Putin să dea curs invitaţiei "spontane" la nunta ei

Şefa diplomaţiei austriece nu se aştepta ca Vladimir Putin să dea curs invitaţiei „spontane” la nunta ei

Invitaţia la nuntă a fost lansată „spontan” şi viitoarea mireasă nu se aştepta ca Vladimir Putin să-i dea curs. Şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, a descris luni ca fiind o înşiruire de evenimente „nepremeditate” participarea preşedintelui la nunta ei, participare care a stârnit o amplă polemică, informează Agerpres, citând AFP.

Karin Kneissl (susţinută de Partidului Libertăţii din Austria, formaţiune de extremă dreapta, dar fără să fie membră a acestui partid), care a suscitat numeroase comentarii internaţionale după ce l-a invitat şi primit pe Vladimir Putin la nunta sa, în plină preşedinţie austriacă a Consiliului UE, a explicat pentru cotidianul Standard că prezenţa preşedintelui rus a fost rezultatul unei „pure coincidenţe”.

„A fost absolut spontan. Aveam invitaţiile în mână şi i-am spus lui Putin că este vorba de invitaţiile noastre la nuntă. Surpriza a fost totală”, a afirmat ea referitor la momentul când Ambasada Rusiei a anunţat-o că şeful statului rus va fi prezent la eveniment.

Şefa diplomaţiei austriece a mai povestit că ea i-a informat pe omologii polonez şi britanic, dat fiind relaţiile diplomatice tensionate ale ţărilor lor cu Rusia, cu privire la venirea lui Putin şi a dat asigurări că acesta din urmă „nu s-a folosit” de ea.

„Consider că am stabilit o bază de încredere faţă de Putin şi el faţă de mine. O reciprocitate datorită căreia va fi posibil de discutat”, şi-a exprimat convingerea Karin Kneissl.

La rândul său, Vladimir Putin a susţinut că vizita sa în Austria a fost una „strict privată”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS