21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL: Declaraţiile prefectului Capitalei - foarte grave; Jandarmeria trebuie să răspundă la ordinul cui a acţionat în 10 august

PNL: Declaraţiile prefectului Capitalei – foarte grave; Jandarmeria trebuie să răspundă la ordinul cui a acţionat în 10 august

Liberalii susţin că declaraţiile prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, în Comisia de apărare din Senat sunt foarte grave, punctând că Jandarmeria trebuie să răspundă la ordinul cui a acţionat la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, informează Agerpres.

„Convocată astăzi de către Partidul Naţional Liberal la Comisia de apărare din Senat, prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a făcut odeclaraţie cutremurătoare despre intervenţia forţelor de ordine în Piaţa Victoriei în data de 10 august. Prefectul Capitalei a afirmat că a semnat ordinul de evacuare a manifestanţilor din Piaţa Victoriei după ora 24,00, adică în data de 11 august, în condiţiile în care purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a susţinut că a primit acest ordin în data de 10 august, la ora 23,11. Aceste declaraţii sunt foarte grave pentru că înseamnă că jandarmii au intervenit în forţă pentru dispersarea manifestanţilor fără ordin semnat de prefectul Capitalei, aşa cum prevede legea. Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui au acţionat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei? Este tot mai clar pentru toată lumea că acţiunea în forţă a jandarmilor a fost coordonată de la Ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operaţiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să muşamalizeze intervenţia brutală a forţelor de ordine din 10 august, cei implicaţi în această operaţiune se încurcă în explicaţii şi minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea”, se arată într-un comunicat al PNL transmis, luni, Agerpres.

Liberalii reiterează că la începutul sesiunii parlamentare vor depune moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS