10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Amenzi aplicate la casele de pariuri din Craiova

Dolj: Amenzi aplicate la casele de pariuri din Craiova

În perioada 13-24 august a.c., poliţişti din cadrul compartimentelor Sisteme de Securitate de la poliţiile municipale, orăşeneşti, secţiile de poliţie urbane şi rurale, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au organizat o acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi securităţii agenţiilor de jocuri de noroc şi sălilor de jocuri de noroc şi pariuri sportive.

Astfel, poliţiştii au verificat 23 de agenţii de jocuri de noroc, toate având sistem de alarmă împotriva efracţiei şi sisteme de supraveghere video şi 144 de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, toate având sisteme de alarmă împotriva efracţiei.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.600 lei.

La agenţiile de jocuri de noroc şi sălile de jocuri de noroc şi pariuri sportive care nu au fost asigurate conform prevederilor legale, au fost trasate sarcini cu termene concrete de remediere a disfuncţionalităţilor.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, atât administratorii, personalul de serviciu, cât şi agenții de intervenţie au fost instruiţi privind modul de acţiune, precum şi pentru prevenirea victimizării acestora în cazul producerii unor evenimente negative.

Exemple:

1. La controlul efectuat la o agenție de jocuri de nororc din Craiova, s-a constat că sistemul de alarmare împotriva efracției nu este conectat la un dispecerat de monitorizare și intervenție. Astfel, a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, conform HG 301/2012.

2. În urma verificărilor efectuate la o agenție de jocuri de noroc din Craiova, s-a constat că nu au fost respectate cerințele minimale de securitate, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor H.G. nr. 301/2012.

3. Cu ocazia controlului efectuat la o sală de pariuri sportive din Craiova, s-a constatat că administratorul societății nu a afișat la intrarea în sala de pariuri un anunț privind existența sistemului de supraveghere video cu circuit închis.

Administratorul societății a fost sancționat contravențional conform HG 301/2012, cu amendă în valoare de 300 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS