21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii cer o expertiză fizico-chimică a gazelor folosite de jandarmi la protestul din 10 august / 705 plângeri înregistrate la Parchet

Procurorii cer o expertiză fizico-chimică a gazelor folosite de jandarmi la protestul din 10 august / 705 plângeri înregistrate la Parchet

Procurorii militari de la Parchetul General au cerut o expertiză fizico-chimică a gazelor lacrimogene folosite de către jandarmi la protestul din 10 august, cercetările urmând a fi efectuate de experți din Institutul de Expertize Criminalistice, informează Hotnews. Până vineri, au fost înregistrate 705 plângeri.

„În urma activităților desfășurate până astăzi, 24 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secției parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestației din Piața Victoriei din București, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 705”, informează reprezentanții Parchetului General.

De asemenea, procurorii militari au mai solicitat o expertiză a substanțelor gazelor lacrimogene folosite de către jandarmi. „Totodată, în cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize fizico-chimice asupra substanțelor cu efect iritant – lacrimogen existente în muniția și în recipientele ridicate de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de către experți din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice”, mai spune Parchetul General.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS