14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL: Dacă PSD nu-l exclude pe Liviu Pop își asumă mesajul anti-occidental care face parte din propaganda de sorginte rusească

PNL: Dacă PSD nu-l exclude pe Liviu Pop își asumă mesajul anti-occidental care face parte din propaganda de sorginte rusească

Liberalii solicită PSD excluderea din partid a senatorului Liviu Pop pentru că ”a jignit partenerii strategici ai țării”, după ce acesta a postat pe Facebook o imagine în care a comparat SUA, Olanda, Germania și Austria cu gândaci care invadează România, informează Hotnews. În caz contrar, PSD își asumă mesajul senatorului care reprezintă o gândire anti-occidentală și face parte din propaganda de sorginte rusească, folosită de regimurile totalitare.

”Senatorul PSD, Liviu Pop a jignit într-un mod inacceptabil unii dintre cei importanți parteneri occidentali ai României, prin publicarea unei imagini în care țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria sau Olanda sunt reprezentate de niște gândaci care invadează România. Imaginea publicată de senatorul Liviu Pop exprimă o gândire anti-occidentală care înfierează investițiile străine ca o formă de cotropire imperialistă a resurselor naționale. Solicităm conducerii și membrilor PSD să se delimiteze de astfel de mesaje publice și să-l excludă pe senatorul Liviu Pop din partid ca singură modalitate de a arăta că acest mod de gândire nu este specific partidului. În cazul în care Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirmă că această exprimare este poziția oficială a partidului, o poziție anti-europeană, anti-democratică, împotriva economiei de piață, împotriva libertăților economice fundamentale precum libera circulație a capitalurilor, a bunurilor și serviciilor și a omenilor”, se arată într-un comunicat.

Liberalii acuză o manipulare grosolană și spun că mesajul senatorului face jocurile Rusiei și Gazprom, atitudine care nu este singulară în PSD, un alt exemplu fiind cel al consilierului Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS