15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCancelarul austriac Sebastian Kurz va participa la o recepţie anuală a unei filiale locale a partidului Angelei Merkel

Cancelarul austriac Sebastian Kurz va participa la o recepţie anuală a unei filiale locale a partidului Angelei Merkel

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, va rosti joi un discurs la o recepţie anuală a unei filiale locale a Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU, conservatoare), partidul şefei guvernului german, Angela Merkel, informează Agerpres, citând agenţia DPA.

Evenimentul are loc cu acelaşi motto ca al preşedinţiei austriece în exerciţiu a Uniunii Europene: ”O Europă care protejează”.

Kurz (31 de ani), conservator şi unul dintre cei mai vocali lideri antiimigraţie din Europa, a pledat pentru întărirea securităţii la graniţă în timp ce Uniunea Europeană se confruntă cu sosirea continuă de migranţi la ţărmurile sale şi cu gestionarea frontierelor sale interne şi externe.

Filiala CDU din landul Turingia a indicat că a avut nevoie de doi ani pentru a obţine vizita cancelarului Kurz.

Austria este condusă de opt luni de o coaliţie formată din Partidul Popular (OeVP, conservator), formaţiunea cancelarului Kurz, şi Partidul Libertăţii (FPOe, extrema-dreaptă).

Kurz a făcut din guvernul său de dreapta un fel de punte de legătură în contextul în care Europa de Vest se confruntă cu dispute cu ţări central-europene şi cu Rusia pe teme ce includ migraţia şi sancţiunile împotriva Moscovei referitor la conflictul din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS