22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSPP nu a fost sesizat referitor la o posibilă tentativă de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea (surse)

SPP nu a fost sesizat referitor la o posibilă tentativă de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea (surse)

Serviciul de Pază și Protecție nu a fost sesizat referitor la o posibilă tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul Serviciului.

„SPP nu a fost sesizat pe niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea în declarația de marți, cu privire la amenințare și atentat”, au declarat surse din cadrul Serviciului. În ultimii ani, președintele PSD nu a mai beneficiat de paza și protecția ofițerilor SPP, el lansând în această perioadă critici la adresa directorului SPP Lucian Pahonțu. Întrebat la începutul lunii august 2018 dacă mai este păzit de cineva, Dragnea a răspuns negativ. „Nu (nu mă păzeşte nimeni – n.r.). Persoană fizică aşa, de capul meu. Domnule, nu ştiu dacă e în regulă, dar iertaţi-mă, nu am nimic cu 99% din ofiţerii SPP. Atâta timp cât Pahonţu e acolo, eu nu am încredere. Principala sa preocupare era să facă raportare la fiecare ofiţer care îl însoţea. La SIE, de al 286 de milioane la 270 milioane de lei, la STS de la 332 milioane lei la 309 milioane lei”, a mai spus liderul PSD, la Antena 3.
Liviu Dragnea a susținut, marți, la Antena 3, că anul trecut ar fi fost ținta unei tentative de asasinat, cei care-l vizau fiind patru străini care au stat în România trei săptămâni și care au fost plătiți de „un om foarte celebru în lume”, referire la George Soros, invocat adesea de comunicatorii PSD. În prima ieșire după protestele reprimate brutal pe 10 august, Liviu Dragnea a mai acuzat o „tentativă de lovitură de stat” și l-a atacat virulent pe președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că vrea să fie suspendat.

Afirmațiile lui Dragnea au devenit deja, în spațiul online, ținta mai multor critici și chiar bancuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS