22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateALDE Dolj îi răspunde tranșant lui Dragnea: Iohannis nu trebuie suspendat!

ALDE Dolj îi răspunde tranșant lui Dragnea: Iohannis nu trebuie suspendat!

ALDE Dolj răspunde mult mai tranșant decât colegii de la București invitației șefului PSD, Liviu Dragnea, de a-l suspenda pe președintele Klaus Iohannis. ”Escaladarea conflictului politic prin suspendarea președintelui ar da câștig de cauză opoziției. Cred că trebuie evitată o asemenea capcană ”, afirmă deputatul Ion Cupă, vicepreședinte ALDE.
„Se impun o analiză serioasă și o decizie limpede cu privire la oportunitatea suspendării președintelui, mai ales în contextul în care România va prelua din ianuarie președinția consiliului UE. Acest subiect al suspendării nu trebuie să mai fie un cap de afiș în dezbaterea publică. România are nevoie de stabilitate politică iar guvernul și parlamentul trebuie centrate pe agenda de priorități economice și sociale ale cetățenilor.
Preocuparea noastră este de a promova în stagiunea de toamnă o serie de proiecte de lege care să ajute la consolidarea dezvoltării economice și la sprijinirea capitalului românesc. Numai așa putem aduce mai multă bunăstare în viața românilor. Vom discuta strategia parlamentară pe 28 august în structurile centrale de conducere ale partidului”, se arată într-un comunicat transmis redacției GdS de ALDE Dolj.
Deputatul Cupă consideră că suspendarea președintelui ar da apă la moară opoziției.
”Nu cred că escaladarea conflictului cu palatul Cotroceni ar folosi PSD și ALDE. Dimpotrivă, este evident că PNL & Co  sunt cei interesați de spiralarea conflictului în speranța că vor extrage din acesta capital politic și poate chiar acces la putere înainte de alegeri. Este o capcană ce trebuie evitată”, afirmă acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS