Acasă Actualitate Harghita: A fost împuşcat ursul care a pătruns în curtea unui liceu...

Harghita: A fost împuşcat ursul care a pătruns în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc

-

Ursul care a intrat, marţi, în mai multe gospodării din municipiul Miercurea Ciuc a fost omorât în curtea Colegiului Naţional „Octavian Goga”, acolo unde se refugiase după ce a luat o capră din curtea unui localnic, a declarat, pentru Agerpres, viceprimarul Domokos Laszlo.

El a precizat că autorităţile au acţionat după ce au primit avizele necesare din partea Ministerului Mediului.

„Ursul era în curtea Colegiului Naţional ‘Octavian Goga’, a intrat prin toate casele din zonă, în zori a omorât o capră, a dus-o în curtea liceului şi a mâncat-o. Era un pericol iminent pentru viaţa cetăţenilor. Am avut toate avizele de la Ministerul Mediului şi am respectat întru totul legea”, a spus viceprimarul oraşului Miercurea Ciuc.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ursul a intrat în jurul orei 6.00 în curtea unei gospodării de pe strada Arsenalului, a luat o capră după care a fugit rupând gardul gospodăriei. În jurul orei 6.40 a intrat în curtea Colegiului Naţional „Octavian Goga” şi a devenit agitat, rupând mai multe garduri.

Jandarmii au asigurat zona până în jurul orei 12.00, când ursul a fost împuşcat după primirea tuturor avizelor în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez este în stare gravă

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez internată în Spitalul Elias din Capitală se află în stare gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Silvius Negoiţă.

Încep probele la cald în Craiova

Termo Craiova a anunțat că, din 17 octombrie, încep probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la...

Adolescentă, reţinută după ce a agresat o tânără

O adolescentă, de 19 ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice a fost reținută luni.

Un pedofil britanic, ucis în închisoare. A violat zeci de copii

Un pedofil britanic, care avea de executat 22 de condamnări concomitente pentru abuzul a 22 de copii în Malaezia, a fost înjunghiat mortal într-o închisoare din Anglia