11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarmen Dan nu poate răspunde la detaliile tehnice în faţa Comisiei de apărare

Carmen Dan nu poate răspunde la detaliile tehnice în faţa Comisiei de apărare

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a prezentat marţi la audieri în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor. Carmen Dan declarat, marți, că ministrul nu poate răspunde la detaliile tehnice, acestea urmând să fie explicate de ce care au coordonat acțiunea.
Întrebată dacă își asumă responsabilitatea politică pentru ceea ce s-a întâmplat, Carmen Dan a răspuns: Nu cumva vă antepronunțați (…) cred că nu aveți suficiente date să spuneți că MAI nu și-a făcut datoria, cî instituțiile care se află în subordinea ministerului nu au funcționat.
Despre numerele acoperite de pe căștile jandarmilor: Am precizat eu destul de lămuritor că încercăm să abordăm această problematică cu mult echilibru și că la Jandarmerie este o anchetă internă. Poate o să ajungem să vorbim și despre gradul de agresivitate al celor care au încercat să intre în Guvern. Ultimele date din ancheta internă a Jandarmeria arată 6 cazuri în care 10 jandarmi au fost identificați ca posibili autori ai unor fapte de natură penală.
Raed Arafat a specificat că în urma protestelor din 10 august, 452 de persoane au cerut asistență medicală, 72 de persoane au fost transferate la spital, 9 au rămas în spital. Dintre aceștia 3 jandarmi și 6 civili.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS