10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandalul Volkswagen: Directorul ar fi aflat de softul de manipulare a emisiilor de gaze înaintea autorităţilor

Scandalul Volkswagen: Directorul ar fi aflat de softul de manipulare a emisiilor de gaze înaintea autorităţilor

Herbert Diess, directorul executiv al Volkswagen, ar fi fost informat de existenţa software-ului de manipulare a emisiilor de gaze cu două luni înainte ca autorităţile de reglementare să înceapă o anchetă în acest caz, potrivit Der Spiegel, citat de Mediafax.

Articolul publicat de Der Spiegel, bazat pe documentele recent dezvăluite de la procuratura din Braunschweig, ridică întrebări asupra companiei VW, referitoare la informarea în timp util a investitorilor cu privire la scandalul care ar fi ajuns la peste 27 de miliarde de dolari în amenzi şi penalităţi. Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, procuratura din Braunschweig nu a oferit încă niciun răspuns. Răspunzând la raportul publicaţei germane, producătorul auto a reiterat sâmbătă că membrii consiliului de administraţie nu şi-au încălcat obligaţiile de divulgare şi au decis să nu informeze investitorii mai devreme, deoarece nu au reuşit să înţeleagă domeniul de aplicare a eventualelor amenzi şi sancţiuni. Potrivit revistei germane, autorităţile din Statele Unite au dezvăluit înşelăciunea Volkswagen pe 18 septembrie 2015.

Referindu-se la documentele dezvăluite de procuratura din Braunschweig, Der Spiegel precizează că directorul a fost prezent la o reuniune din 27 iulie 2015, când inginerii şi directorii executivi au discutat despre modul de abordare a autorităţilor de reglementare din SUA care ameninţa să interzică maşinile VW din cauza nivelurilor excesive de poluare. La jumătatea lunii iulie, autorităţile germane au impus o amendă de un miliard de euro grupului auto Volkswagen în ancheta privind manipularea emisiilor poluante, informau publicaţiile Die Zeit şi T-online, grupul auto Volkswagen transmiţând ulterior că „acceptă amenda şi îşi asumă responsabilitatea”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS