Acasă Actualitate Pakistan: Fostul campion de cricket Imran Khan a fost ales premier

Pakistan: Fostul campion de cricket Imran Khan a fost ales premier

-

Fostul campion de cricket Imran Khan a fost ales vineri prim-ministru al Pakistanului, în urma unui vot al Adunării Naţionale rezultate după alegerile din 25 iulie, câştigate de partidul său, informează Agerpres, citând AFP.

În vârstă de 65 de ani, Imran Khan obţinut 176 de voturi în Adunarea Naţională, cu patru voturi mai mult decât avea nevoie pentru a deveni premier.

Singurul său rival a fost Shahbaz Sharif, fratele fostului premier Nawaz Sharif şi lider al formaţiunii Liga Musulmană Nawaz (PML-N), ale cărui şase păreau slabe încă de la început, dar a sperat pentru o vreme că va reuşi să adune opoziţia în spatele său.

Partidul lui Imran Khan, Mişcarea pentru Justiţie din Pakistan (Pakistan Tehreek-e-Insaaf, PTI), a câştigat alegerile din 25 iulie, dar nu a obţinut suficiente mandate în parlament pentru a putea forma singur guvernul, astfel că a fost nevoit să negocieze cu alte partide şi cu aleşi independenţi pentru a forma o coaliţie.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.