Acasă Actualitate Procurorii cer ordinul pentru intervenția jandarmilor la protestul din Piaţa Victoriei

Procurorii cer ordinul pentru intervenția jandarmilor la protestul din Piaţa Victoriei

-

Procurorii militari au cerut prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, ordinul de intervenţie a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei de pe 10 august, au precizat pentru Mediafax  reprezentanţi ai Parchetului Militar.

Procurorii militari au înregistrat, până în prezent, 128 de plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, care sunt acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august. Jandarmeria a trimis, marţi seară, documentaţia cerută de către procuratură, însă autorităţile medicale încă nu au transmis actele.

Parchetul General a anunţat că Secţia Militară a instituţiei a preluat ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, pentru a uni toate denunţurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere şi plângerile depuse împotriva ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

„Şcoala altfel“, după reguli noi

Unităţile şcolare vor organiza în acest an programul „Şcoala altfel“ după o nouă metodologie. Una dintre modificări prevede că nu se mai...

Noul gazon de pe „Oblemenco“ vine din Grecia

Noul gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“ vine din Grecia. Informaţia a fost furnizată, joi, de Victor Piţurcă şi confirmată de viceprimarul...