10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mihai Fifor anunță achiziţia sistemului de rachete anti-navă

Ministrul Mihai Fifor anunță achiziţia sistemului de rachete anti-navă

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat, astăzi, la Constanţa, că săptămâna viitoare va fi aprobată o Hotărâre de Guvern pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de rachete anti-navă.

„Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referinţă pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, program care va asigura nu doar o capabilitate modernă de apărare la Marea Neagră, dar prin offset-ul aferent, va asigura şi modernizarea celor două fregate tip T22, Regele Ferdinand şi Regina Maria”, a spus Mihai Fifor, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi aprobată o hotărâre de guvern pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă. „Săptămâna viitoare vom aproba în Guvern hotărârea pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă, bateriile de coastă care vor întregi amprenta de securitate navală a ţării noastre. Toate aceste programe pornesc de la dorinţa de a întări capacitatea de reacţie imediată a forţelor navale, de a consolida poziţia strategică a României la Marea Neagră”, a mai spus spus ministrul Apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS