8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Grecia se menţine riscul ridicat de incendii

În Grecia se menţine riscul ridicat de incendii

Secretariatul General de Protecție Civilă grec avertizează că există în continuare, un risc ridicat de incendiu (grad 4), începând cu data de 10 august 2018, pentru următoarele regiuni:
– Grecia Centrală (insulele Evia și Skyros, precum și regiunile Fokida, Fthiotida, Viotia)
– peninsula Attica;
– nordul Mării Egee (insulele Lesvos, Chios, Samos, Ikaria);
– Insulele Ionice (Lefkada, Kefalonia, Zakynthos);
– vestul Greciei;
– Peloponez;
– Macedonia centrală (Halkidiki);
– Estul Macedoniei și Tracia (insula Thasos).

Detalii despre evoluția vremii se pot obține accesând portalurilehttp://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html șihttp://www.hnms.gr/emy/en/index_html?.
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp://atena.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS