16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSRI anunţă că directorul instituţiei a avut o discuţie cu premierul Dăncilă: Toate datele deţinute au fost transmise operativ structurilor MAI

SRI anunţă că directorul instituţiei a avut o discuţie cu premierul Dăncilă: Toate datele deţinute au fost transmise operativ structurilor MAI

Directorul SRI Eduard Hellvig a avut, sâmbătă, o discuţie telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, în cadrul căreia i-a transmis că toate datele şi informaţiile deţinute de Serviciu au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcţiei Generale Management Operaţional, anunţă SRI, potrivit Mediafax.

„În cursul zilei de astăzi, 11 august, directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă. În cadrul acestei discuţii, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele şi informaţiile deţinute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcţiei Generale Management Operaţional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant”, transmite Serviciul Român de Informaţii (SRI), prin intermediul unui comunicat de presă.

Serviciul Român de Informaţii „condamnă ferm orice încercare de atragere a insitutuţiei în dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspiraţiei menite de a dezinforma opinia publică cu privire la rolul şi locul SRI în arhitectura de securitate a României”, potrivit sursei citate.

Reacţia SRI vine după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut Servicului un raport complet, în regim de urgenţă, referitor la persoanele care au pregătit şi provocat violenţele de vineri seara şi i-a acuzat pe liderii opoziţiei că încearcă să exploateze în folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă condamnă ferm acţiunile violente produse în Bucureşti, vineri seară, desfăşurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestaţii civice. Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violenţele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forţele de ordine, instituţii şi au distrus bunuri publice, în scopul declanşării unui conflict între persoanele care manifestau paşnic şi forţele de ordine, prin vulnerabilizarea autorităţii statului”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS