21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReacţie a PATRIARHIEI Române după violenţele de vineri seara: Întreaga ţară e îngrijorată de evenimentele recente

Reacţie a PATRIARHIEI Române după violenţele de vineri seara: Întreaga ţară e îngrijorată de evenimentele recente

Patriarhia Română se arată îngrijorată de violenţele de vineri, din timpul protestelor din Piaţa Victoriei şi îndeamnă lumea la pace şi dialog. Patriarhia mai transmite că BOR, deşi neutră din punct de vedere politic, e sensibilă la problemele sociale, informează Mediafax.

“Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violenţe ale căror victime sunt atât civili, cât şi forţe de ordine. Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale” îndeamnă la rugăciune, pace, dialog şi coresponsabilitate socială. Ura, violenţa şi polarizarea societăţii nu sunt benefice pentru ţară”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Patriarhia Română.

De asemenea, Biserica Ortodoxă Română îndeamnă preoţii să se roage pentru unitatea poporului român.

“​Îndemnăm preoţii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române să săvârşească rugăciuni pentru pacea şi unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi. În acelaşi timp, trebuie încurajate şi cultivate dialogul şi coresponsabilitatea, pentru binele României”, se mai arată în comunicat.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 400 de persoane, printre care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre aceste persoane, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS