17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii militari s-au autosesizat şi au deschis DOSAR PENAL privind intervenţia jandarmilor la protestele din Piaţa Victoriei

Procurorii militari s-au autosesizat şi au deschis DOSAR PENAL privind intervenţia jandarmilor la protestele din Piaţa Victoriei

Procurorii militari s-au autosesizat după violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei şi au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua şi toate plângerile penale depuse la secţiile de poliţie, pe care le va reuni într-un singur dosar, informează Mediafax.

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei din Bucureşti în cursul zilei de 10 august 2018, precum şi în cursul nopţii de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secţiile de poliţie, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS