20.5 C
Craiova
marți, 3 august, 2021
Știri de ultima orăActualitateFifor: E regretabilă poziţia lui Iohannis privind acţiunea Jandarmeriei. E nevoie urgent de anchetă

Fifor: E regretabilă poziţia lui Iohannis privind acţiunea Jandarmeriei. E nevoie urgent de anchetă

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus că jandarmii au acţionat corect la proteste şi că este regretabilă poziţia preşedintelui Iohannis privind intervenţia forţelor de ordine, subliniind că e nevoie de o anchetă pentru a se clarifica cine şi în ce scop a organizat acest miting, informează Mediafax.

„Fac un apel către toţi cetăţenii de bună-credinţă să se delimiteze de actele de violenţă şi de persoanele care provoacă în mod deliberat intervenţia forţelor de ordine. Deja se încearcă repetarea violenţelor de aseară, fapt ce arată că valul de incitări de pe reţelele de socializare din ultimele zile au făcut parte dintr-un plan bine pus la punct. Astfel se explică şi de ce nu există un organizator oficial al acestui protest. Vedem însă cu toţii că USR şi PNL patronează deturnarea unui protest numit al diasporei în violenţe stradale. Lideri politici ai partidelor de opoziţie au înţeles să transforme dreptul unor persoane de a-si exprima opiniile într-o acţiune de campanie electorală şi de răsturnare a unui guvern ales democratic”, a scris ministrul Mihai Fifor pe Facebook.

Fifor mai spune că faptul că încă de la începutul protestului, anumite grupuri au încercat să pătrundă în Palatul Victoria „demonstrează încă o dată că planul a fost din start de a provoca reacţia forţelor de ordine”.

„Grupuri bine organizate i-au provocat în permanenţă pe jandarmi, i-au atacat cu sticle şi pietre, cu garduri şi bucăţi de asfalt. Jandarmii au vegheat la buna desfăşurare a manifestaţiei şi s-au expus unor agresiuni, acţionând corect şi în baza legislaţiei în vigoare, pentru restabilirea ordinii publice. Este regretabilă poziţia exprimată public de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la modul de acţiune al Jandarmeriei, într-un moment în care doi oameni în uniformă se zbăteau între viaţă şi moarte în spital, internaţi după ce au căzut victime huliganilor. Este nevoie urgent de o anchetă care să clarifice cine a organizat acest protest şi în ce scop! Toate instituţiile statului trebuie să se implice acum astfel încât cei responsabili să plătească pentru aceste acţiuni anti-democratice”, a mai scris ministrul apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mehedinți: Un bărbat a ajuns la spital în urma...

Poliția Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată luni seară...

ȘTIRI GdS