Acasă Actualitate Regizorul iranian Asghar Farhadi va prezida juriul Festivalului de Film de la...

Regizorul iranian Asghar Farhadi va prezida juriul Festivalului de Film de la Sarajevo

-

Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai mare eveniment cinematografic din Balcani, se deschide vineri cu cea de-a 24-a ediţie, în care vor fi prezentate 266 de filme din 56 de ţări şi al cărui juriu va fi prezidat de regizorul iranian Asghar Farhadi, câştigător a două premii Oscar, informează Agerpres, citând EFE.

Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, autor al unor filme ca ‘Winter Sleep’, laureat cu Palme d’ Or la Festivalul de la Cannes din 2014, sau ‘Three Monkeys’, premiu pentru cel mai bun regizor la Cannes în 2008, va fi distins cu Inima de Onoare a oraşului Sarajevo pentru contribuţia sa extraordinară la arta cinematografică.

Ceylan este, de asemenea, autorul filmelor ‘Once upon a time in Anatolia’ şi ‘Urak’, laureate cu Marele Premiu al Festivalului de la Cannes în 2011 şi respectiv 2002.

Printre personalităţile omagiate la Festivalul de Film de la Sarajevo se numără vedete ca regizorii Oliver Stone şi Atom Egoyan sau actorii Robert de Niro, Benicio del Toro, Angelina Jolie şi Gael García Bernal.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...