8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndia: 26 de morţi, din cauza inundaţiilor

India: 26 de morţi, din cauza inundaţiilor

Numărul total al deceselor provocate de inundaţiile şi alunecările de teren declanşate de ploile torenţiale care au afectat statul Kerala din sudul Indiei a ajuns la 26, au anunţat astăzi autorităţile, potrivit Agerpres.

Decesele au fost înregistrate în districtele Idukki, Malappuram, Kozhikode, Wayanad şi Ernakulam, informează agenţia Xinhua. „Nu au mai fost înregistrate alte decese joi seara, astfel încât bilanţul total este de 26. Mai multe persoane sunt în continuare date dispărute în aceste districte”, a indicat un reprezentant al autorităţii pentru gestionarea dezastrelor.

Echipele de intervenţie din cadrul protecţiei civile din India (NDRF) sunt ajutate de forţe din cadrul armatei desfăşurate în statul Kerala, a adăugat oficialul. Autorităţile locale au anunţat că şcolile şi liceele din cea mai mare parte a statului au fost închise, iar cursa de ambarcaţiuni Nehru Trophy, un eveniment anual desfăşurat în Alappuzha care atrage un public numeros, inclusiv turişti, programată sâmbătă, a fost amânată din cauza ploilor torenţiale. Guvernatorul statului Kerala, Pinarayi Vijayan, a atribuit inundaţiile deschiderii a 22 de baraje din Kerala ca urmare a creşterii nivelului apei, precizează Xinhua. Luna trecută, peste 40 de persoane şi-au pierdut viaţa în Kerala în urma incidentelor provocate de ploi. În India, sezonul musonic ce ţine din iunie până în septembrie aduce deseori ploi abundente benefice pentru agricultură, dar care pot provoca distrugeri importante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS