12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou cutremur puternic a avut loc în Indonezia

Un nou cutremur puternic a avut loc în Indonezia

Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 5,9 grade, s-a produs joi pe insula indoneziană Lombok, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), la patru zile după un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9, care a făcut cel puţin 164 de victime, potrivit autorităţilor locale, informează AFP.
Seismul de joi s-a produs în nordul insulei, în aceeaşi zonă în care a avut loc cutremurul de duminică.
Agenţia indoneziană de seismologie a măsurat o magnitudine de 6,2.

Bilanţul oficial al persoanelor decedate în urma seismului catastrofal care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 168, a anunţat joi Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor (BNPB), citată de DPA.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Nurgroho, a admis că cifrele date publicităţii de autorităţile locale sunt mult mai mari şi că armata din Lombok a anunţat că numărul morţilor în urma cutremurului de duminică este de 381, însă a subliniat că aceste date nu au fost verificate. „Informaţiile despre victime trebuie să cuprindă numele, vârsta, sexul şi adresa pentru verificare”, a spus el. „Datele BNPB sunt oficiale”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Nugroho a declarat miercuri seară că discrepanţele în ceea ce priveşte numărul victimelor sunt normale în etapa de urgenţă după un dezastru şi a menţionat că agenţia pe care o reprezintă verifică informaţiile.

Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului, conform BNPB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS