11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimii români care vor participa la mitingul anti-PSD au sosit în țară

Primii români care vor participa la mitingul anti-PSD au sosit în țară

Primii români care vor participa la mitingul anti-PSD din 10 august au sosit în țară miercuri seară, trecând prin vămile Borș (Bihor) și Nădlac (Arad). „Ne-au așteptat sute de oameni cu steaguri. Este o senzație de nedescris și suntem mândri că suntem români și că a venit lumea în întâmpinarea noastră. Cei care ne-au așteptat sunt din organizațiile civice din Oradea. Suntem mii de oameni, toată lumea vrea să vină la București”, a declarat inițiatorul mitingului anti-PSD din 10 august, Mario Mocan, la Realitatea TV.
Acesta a anunțat traseul românilor din Diaspora care vor participa la protestul de vineri din Piața Victoriei, până la data de 10 august.
”Dimineață plecăm din Oradea – vom ajunge la Cluj. Acolo suntem așteptați de foarte multă lume. Vom merge apoi în Piața Unirii din Cluj, apoi la Târgu Mureș, apoi la Brașov. Din Brașov o să coborâm spre București”, a precizat Mario Mocan.
Totodată, inițiatorul mitingului susține că problemele privind organizarea acestuia sunt ”o propagandă împotriva protestului, ca protestul să nu reușească”.
Președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa, Daniel Țecu, susține că ”organizatorii” acestei manifestații sunt românii simpli din Diaspora.
”Nu mă refer la o organizație, ci la românul simplu căruia i-a ajuns, probabil, cuțitul la os și din dragoste pentru țară vrea să vină să facă o manifestație în România. Este un curent de oameni simpli care sunt pe Facebook și care au spus că vor să vină să facă o manifestație acolo”, a afirmat Țecu, la Realitatea TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS