Acasă Actualitate Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava: Circulaţia animalelor nu e stăpânită şi se...

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava: Circulaţia animalelor nu e stăpânită şi se impune instituirea de filtre

-

Măsurile privind prevenirea şi combaterea pestei porcine africane ar trebui să fie mult mai ferme, a declarat presei, miercuri, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Veterinari, fost director al DSVSA Suceava, medicul veterinar Petrea Dulgheru, conform Agerpres.

El a atras atenţia că deşi activitatea în târguri şi oboare a fost suspendată temporar iar comercializarea acestor animale este ilegală, circulaţia animalelor ”nu este stăpânită” şi, în opinia lui, singura soluţie pentru rezolvarea problemei ar fi instituirea de filtre de control în toată ţara.

Potrivit lui Dulgheru, pesta porcină africană se răspândeşte foarte repede din cauza porcilor mistreţi şi, de aceea, efectivele ar trebui reduse.

„Autoritatea Sanitar-Veterinară este depăşită, deoarece aceste măsuri trebuie luate împreună cu ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, împreună cu silvicultorii, întrucât numărul de mistreţi a crescut, iar recolta este scăzută. Dacă Fondul de Vânătoare al Romsilva este supravegheat de medici veterinari, care au contracte de prestări servicii, pe celelalte fonduri, în special ale AJVPS, nu se face nimic, nimeni nu supraveghează, nimeni nu monitorizează”, a mai spus Dulgheru.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.