3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul justiției se întâlnește cu procurorul şef interimar al DNA

Ministrul justiției se întâlnește cu procurorul şef interimar al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se întâlneşte în această dimineață cu Anca Jurma, procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ei vor discuta printre altele de situaţia procurorilor delegaţi la DNA.

Ministrul Justiţiei a cerut luni de la Direcţia Naţională Anticorupţie, situaţia detaşărilor şi a delegărilor din cadrul acestei instituţii. Asta după ce procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat, că la DNA sunt delegaţi 7 sau 8 procurori. Directia Națională anticorupție precizează că sunt 12 procurorilor delegaţi la DNA de la alte parchete și 26 în funcţii de conducere.

Între timp, prima dintre legile justiției își face efectul. Șase procurori pleacă din DNA, pentru că nu îndeplinesc condiția de vechime de cel puțin 8 ani, pentru a putea fi delegați la Direcția Anticorupție. În vechea lege, erau suficienți 6 ani de vechime.

Un alt subiect al discuţiilor s-ar putea referi la întâlnirea pe care Anca Jurma a avut-o pe 17 iulie cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Ministrul justiției o trage la răspundere pentru această vizită: Ambasadorii colaborează şi se coordonează cu ministrul de Externe, nu cu procurorii- a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader şi Anca Jurma ar putea discuta şi despre cele 300 de dosare de la DNA în care sunt cercetaţi magistraţi, dosare care trebuie mutate la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie ce urmează să fie înfiinţată în cadrul Parchetului General.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS